The BIT Accelerator

De focus op duurzaamheid

The Building and IT = BIT = met een speciaal duurzaamheidsoog kijken naar IT systemen in het gebouw

The BIT Accelerator heeft een bijzonder specialisme opgebouwd. Bij alle projecten is de gebouwgebonden installatie een aparte functie die echter ook sterk gebruik maakt van ICT voorzieningen. Het is essentieel dat deze functie ook worden meegenomen in het totale ICT plaatje. Dus geen aparte gebouwgebonden installatie maar gedeelde systemen. Dus geen oude PC in een kast met daarop het toegangscontrole systeem. Helaas komen we dit nog vaak tegen. Een geïntegreerd controle systeem over de bestaande ICT bekabeling maar wel met een eigen veilige opzet.

U hebt als gebouweigenaar een systeem in uw gebouw waarvan u weet dat er meer mogelijk is. Met extra functie’s maar ook met besparingen. Wanneer IT systemen worden geanalyseerd met kennis en ervaring dan zijn aanpassingen door te voeren. Alle werkzaamheden moeten met een terugverdientijd worden bekeken en ingezet.

Bijvoorbeeld het invoeren van flexwerkplekken over alle verdiepingen. Waarom de ICT systemen niet inzetten om per verdieping mensen te laten instromen? Nu worden de etages beter gevuld. Niet over alle etages een paar medewerkers waardoor de etage warm gehouden moet worden en de verlichting aan is. Maar verdiepingen niet laten bezetten met enkele personen waardoor energie bespaard wordt. Bovendien scheelt het schoonmaakkosten op niet gebruikte etages.

Of het toepassen van één toegangspasjes systeem over alle gebouwen. De gegevens die de medewerkers zelf genereren zijn ook belangrijk voor de sturing van de systemen. Veel mensen op 1 verdieping geeft meer CO2 uitstoot en dit dient ververst te worden. Er zijn nog heel veel stappen te zetten op de weg van duurzaamheid.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op.